Wine, food and good living

27 10 2012

Visited Wine, food and good living event again. Maybe too crowded this time but seminar focusing on wines of the year was amazing due to Antti Rinta-Huumo’s enthustiatic presentation. Three candidates for white and red wines were excellent choices. For white wine our group chose Kung Fu Girl but red wine was more complicated. Can recommend “Girl” which is riesling with enough acid but also gentle. Glass on the left.

Viini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo valitsevat tänä syksynä vuoden puna- ja valkoviinin jo yhdeksännen kerran kuuden finalistin joukosta. Tervetuloa maistamaan Antin johdolla tämän vuoden finalistit ja löydä omat suosikkisi. Ehdokkaat löytyvät Alkon normaalivalikoimasta ja ovat kohtuuhintaisia alle 30 euron viinejä. Vuoden viiniehdokkaiden kriiteereihin kuuluvat hinnan lisäksi virheetön valmistusprosessi aina tarhalta pulloon saakka sekä viinien hedelmäisyyden, tanniinien, hapokkuuden ja alkoholin miellyttävä harmonia.

http://viinilehti.fi/2012/10/finalistiviinit-olkaa-hyva/

It was also nice to taste new wines and especially different champagnes.
Something between the bottles?

See you there next year…..

http://viinilehti.fi/tapahtumat/viini-ruoka-hyva-elama/

http://web.finnexpo.fi/Sites1/Viiniruokahyvaelama/en/Pages/default.aspx


Actions

Information

2 responses

28 10 2012
Amato

Looks like a great event!

29 10 2012
reijosfood

Yes it was. Wine’s of the year will be announced in two weeks.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: