2 Michelin star restaurant Chez Dominique closes down

26 08 2013

One and only 2 Michelin star restaurant in Finland and Helsinki, Chez Dominique, shuts down on the 5th October!

Chef Hans Välimäki explains that closing the restaurant is temporary and Chez Dominique will make a comeback someday. Hopefully so, but unlikely! It must have been close to get third Michelin star. After closing there are four 1 Michelin star restaurants in Helsinki: Demo, Luomo, Olo and Postres. Hopefully we do not see similar trend with these.

If you want to visit in Hans Välimäki restaurant, Midhill is your choice. Restaurant serves gourmet hamburgers and is located in the same shopping and restaurant area as Hard Rock Cafe.

******************************************************************************************************************

Parts of letter from chef Hans Välimäki in my email on 26th August, 2013 (sorry for not translating text in English but one sentence was already in English):

Etsin uutta inspiraatiota Chez Dominique tulevaisuudesta koko kuluneen kesän ja se löytyikin. Päätös on nyt tehty: voin ilolla ja YLPEYDELLÄ ilmoittaa, että ravintola Chez Dominique vetäytyy 5.10.2013 jälkeen määräämättömäksi ajaksi tauolle. Olemme auki koko syyskuun neljännestä päivästä lukien 5.10.2013 saakka.
 
Ravintolan loppuhuipennuksessa vetovastuun keittiöstä ottavat CD:n nuoret kasvatit Eric Räty ja Toni Toivanen.
 
Odotettavissa onkin jotain täysin uutta ja yllättävää, josta ei kannata jäädä paitsi.
 
Viimeisten viikkojen konseptia voisi kuvailla seuraavasti:
 
Pop-up, not f*** up: searching way to unknown…
 
Olen viettänyt viimeiset 15 vuotta enempi tai vähempi Chez Dominiquen keittiössä, ja saanut todellista lähituntumaa suomalaiseen gastronomiaan. Kehitys on ollut huimaa, ja kokit ovat Suomessa tällä hetkellä parempia kuin koskaan. Samat sanat salin ammattilaisista.
15 vuotta vilahti nopeasti. CD:ssä on koettu useita huippuhetkiä milloin erilaisten saavutusten kautta, milloin on juhlittu uusien tekniikoiden oppimista tai kilistelty vaikkapa vain loman alkamisen kunniaksi. Kivaa on ollut, parhaimmillaan superkivaa.
Olen ylpeä Dominiquesta ja kaikesta siitä, mitä olen upean henkilökuntani kanssa saavuttanut, mutta nyt on aika tehdä muuta.
Keittämisessä en taukoa pidä. Rakastan keittämistä, ja aion vedellä vedellä isosti ja komeasti täysin uusien haasteiden parissa! Niistä sitten myöhemmin.
Kiitos, kumarrus ja tuduluu kaikille Chez Dominiquessa viihtyneille.
Nähdään ainakin Midhillissä ja kuten aiemmin mainitsin, niin muutakin on tulossa. Chez Dominique palaa vielä. Aika näyttää miten, missä ja milloin.
 
Hyvää ja hauskaa loppukesää
 
Hans Välimäki
Tuleva entinen Michelin-keittäjä

http://chezdominique.fi/home


Actions

Information

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: